Anasayfa - Site Haritası - E-Mail - İletişim - English
KURUMSAL
Kırsal Kalkınma ve Yerel Yönetimlerin Kırsal Kalkınmada Rolü Eğitimi İzmir'de Gerçekleştirildi

GAP Bölgesi Yerel Yönetim Personeli Kapasite Artırımı Projesi Kapsamındaki Eğitim Çalışmaları Devam Ediyor

GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından yürütülen ve Büyükşehir Belediyeleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri bünyesindeki personelin kapasitesinin artırılmasına yönelik olan “GAP Bölgesi Yerel Yönetim Personeli Kapasite Artırımı” projesi kapsamında Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyeleri ile Nurdağı ve Nizip ilçeleri kırsal hizmetler alanında çalışan 26 uzman ve yöneticinin katılımı ile 13-17 Aralık 2015 tarihleri arasında İzmir’de Kırsal Kalkınma ve Yerel Yönetimlerin Kırsal Kalkınmada Rolü eğitimi verildi.

Etkinlik çerçevesinde ilk olarak Türkiye Kalkınma Vakfı (TKV) Mütevelli Heyeti Başkanı Rıfat Dağ tarafından Kırsal Kalkınmada Temel Kavramlar ve Yaklaşımlar başlığı altında bir sunum yapıldı. Daha sonra, TKV’de ziraat mühendisi olarak görev yapan Rahim Yeni tarafından Türkiye’de Kırsal Kalkınma Politika ve Uygulamaları hakkındaki sunum gerçekleştirildi. GAP İdaresinde Ziraat Mühendisi olan Mustafa Koşar, GAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin kırsal kalkınma konusundaki deneyimlerini katılımcıların bilgisine sundu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın organizasyon şeması ve uygulamaları hakkındaki sunum Daire Başkanı Mekin Tüzün tarafından gerçekleştirildi. Eğitimin ilk günü, Belediye olarak 40 yıllık deneyimlerini aktarmak üzere söz alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ertuğrul Tugay’ın konuşmasıyla son buldu.

Etkinliğin 2. gününde, Seferihisar Belediyesi’nin kırsal kalkınma konusundaki deneyimleri yerinde görüldü. Belediye Başkanı Tunç Soyer ve uzmanlar tarafından yerinde gözlem ve değerlendirmeler yapıldı. Daha sonra, Bölge kadınları tarafından kurulan Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ziyaret edildi ve Kooperatif Başkanı Neptün Soyer’den kooperatif faaliyetleri hakkında bilgiler alındı. Öğleden sonra, Seferihisar Mandalina Birliği tesisleri ziyaret edildi ve birlik çalışmaları hakkında bilgi edinildi.

Etkinliklerin 3. ve son gününde, Tire Süt Kooperatifi ziyaret edildi. Kooperatif Başkanı Mahmut Eskiyörük tarafından kooperatifin kurulma süreci ve bugün gelinen nokta hakkında kapsamlı bir bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirmenin ardından kooperatifin market ve süt tesisleri ziyaret edildi. Son olarak; Ödemiş, Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin fidancılık tesisleri gezildi. Kooperatif Başkanı Selçuk Bilgin ve uzmanlar tarafından kooperatif ve tesisler hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Bu ziyaretin ardından 3 gün süren eğitim çalışmaları sona erdi.

Resimler
 Kırsal Kalkınmada Rolü Eğitimi  Kırsal Kalkınmada Rolü Eğitimi  Kırsal Kalkınmada Rolü Eğitimi

 




Haber Tarihi : 24 Aralık 2015 - Okunma Sayısı : 4098